OPIS PROIZVODA
Potpuno prirodan proizvod, bez veštačkih mirisa i boja, dobijen je maceriranjem – potapanjem bosiljka u hladno ceđeno ulje suncokreta.
U kulinarstu se koristi kao salatno ulje, za prelivanje svežih sezonskih salata kao i zimskih salata. Prelivanjem obogaćuje ukus pirinča, kus kusa, testenina, piletine, a koristi se i u izradi soseva i marinada. Preporučuju se kao dodatak jelima od krompira, kukuruza, karfiola i plavog patlidžana. Ulje se može koristiti u pripremi sendviča umesto namaza, za premazivanje pica i kao izvrstan dodatak za smuti.
Bosiljak (Ocimum basilicum) je začinska, lekovita biljka i smatra se kraljem lekovitog bilja. Bosiljak ima snažna antioksidantna svojstva, koja štite organizam od oštećenja nastalih delovanjem slobodnih radikala. Istovremeno, sprečavaju starenje ćelija i nastanak pojedinih vrsta karcinoma. Beta-karoten koji se u organizmu pretvara u vitamin A predstavlja jedan od ključnih antioksidanata, jer sprečava oksidaciju holesterola u krvotoku, štiteći na taj način srce i krvne sudove.
Lekovitost:
- Povoljno utiče na plućne bolesti
- Jača srčani mišić
- Smanjuje stres
- Pospešuje metabolizam
- Nega kože
- Jača imunitet
- Reguliše krvni pritisak
Recenzije
Još nema komentara.