O nama

„ECOVITAL“ – Osnovano 2009.

„Ecovital“ je porodična firma osnovana 2009. god u Sremu na obroncima Fruške gore u selu Bikić do.

Bavimo se proizvodnjom hladno ceđenih i nerafinisanih ulja, biljnih namaza i proteinskih brašna od uljanih kutura. Postupak proizvodnje je potpuno prirodan, bez termičke obrade sirovina i hemijskih dodataka.
Sa ponosom ističemo da u našoj proizvodnji prerađujemo sirovine koje potiču sa plodnih polja Srema i Bačke, na kojima se uzgajaju uljane kulture. Tu spadaju seme lana, uljane tikve golice, suncokreta, slačice, kao i jezgro lešnika, oraha i kajsije. Posedujemo i sopstvenu plantažu lešnika. Sirovine su od poljoprivrednih dobavljača sa kojima godinama sarađujemo i upoznati smo sa svakim arom zemlje na kojima se uzgajaju.

U našoj proizvodnji strogo vodimo kontrolu o dinamici proizvodnje ulja. Gde poseban akcenat stavljamo na laneno ulje koje ima svoju prirodnu nestabilnost i kratkog je roka upotrebe. Tako se npr. laneno ulje proizvodi na mesečnom nivou. Od izuzetne nam je važnosti da krajnji potrošači koriste ulje odgovarajuće svežine, a ujedno i kvaliteta.

Od početka postojanja naša ideja i vizija je da tržištu, odnosno krajnjem potrošaču, ponudimo najviši kvalitet koji može da se postigne u proizvodnji ulja koja se dobijaju prirodnim postupkom, hladnim ceđenjem. U tu kategoriju, prema Pravilniku o kvalitetu i drugim zahtevima za jestiva biljna, spadaju hladno presovana jestiva biljna ulja koja se dobijaju isključivo od jedne vrste sirovine što znači da vam pružamo 100% čista ulja bez primesa nekog drugog ulja u deklarisanom proizvodu.

Istraživanjem tržišta došli smo do saznanja da je tržište preplavljeno sa hladno ceđenim uljima nižeg kvaliteta po pravilniku nerafinisana jestiva biljna ulja koja se dobijaju mešanjem hladno presovanih ili devičanskih ulja. Iz tog razloga 2015. god na tržište plasiramo i nerafinasana jestiva biljna ulja koja nam prevashodno služe u edukativne svrhe, da vas nauče da tumačite etiketu i da znate šta kupujete. Jer pravilnik kaže „jestivo nerafinisano biljno ulja bez naznake sirovine.“!!!

Gde možete kupiti proizvode?
Pogledajte spisak prodavnica zdrave hrane snabdevenih „Ecovital“ proizvodima u Srbiji i Crnoj Gori.
Spisak prodavnica
Online prodaja proizvoda!
Sve naše proizvode „Ecovital“ možete kupiti i u našoj online prodavnici dostavom na Vašu kućnu adresu.
Online prodaja
Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas za sva dodatna pitanja vezano za naše proizvode ili ako želite da prodajete naše proizvode.
Kontaktirajte nas