Akcijski paket + poklon

Akcijski paket sadrži hladno ceđeno ulje lešnika, hladno ceđeno ulje susama, bundevinu pastu plus poklon laneni protein.

1,868.00 RSD

Kategorija:

Opis

Lešnikovo ulje se dobija postupkom presovanja na hladno sirovog jezgra lešnika (Corylus avellana) domaćeg porekla. Lešnikovo ulje je zlatno žute boje, neodoljivog ukusa lešnika. Ima izuzetno visoku tačku dimljenja 221˚C pa kao takvo spada među četiri ulja koja su najpogodnija za termičku obradu (kuvanje, dinstanje, pečenje i prženje). Lešnikovo ulje daje bogat ukus salatama, sosevima i testeninama. Odlično se uklapa u recepte kolača i raznih poslastica. Zbog visoke tačke dimljenja 221°C idealno je za pečenje palačinaka.

Susamovo ulje se dobija postupkom presovanja na hladno sirovog semena susama (Sesamum indicum). Punog mirisa i ukusa susama, visoke oksidativne stabilnosti. Tačka dimljenja susamovog ulje je 177° i kao takvo se koristi u procesu prženja hrane, dinstanje i kuvanje.

U terapeutske svrhe može se piti, konzumirati kroz salate ili za masažu, negu lica i tela. Kod nege neophodno ga je nanositi na vlažno telo ili ga pomešati sa vodom i pre upotrebe promućkati.

Bundevina pasta je namaz dobijen pasiranje sirovog semena uljane tikve golice. Potpuno prirodan proizvod, ne sadrži veštačke dodatke, konzervanse, aditive, holesterol, šećer, kazein kao ni gluten. Sadrži nezasićene masne kiseline omega 6 i 9.

Koristi se kao namaz i dodatak jelima. Može se koristiti kao nadev za slane pite i dodatak u izradi slanih peciva. Dodavanjem vode ili jogurta uz limunov sok dobija se preliv za pite, testenine, ribu, salate i kuvani ili pečeni krompir.

Laneni protein je potpuno prirodan proizvod, bogat vlaknima i proteinima, bez veštačkih dodataka, aroma i boja. NE SADRŽI GLUTEN. Dobija se mlevenjem pogače koja nastaje pri izdvajanju ulja iz semena lana. Preporučuje se svima a posebno sportistima, veganima i vegetarijancima.

Može se koristiti samo, u kombinaciji sa vodom, jogurtom ili kefirom. Dodavanjem u musli ili smuti, u izradi proteinskih pločica, testa i proijica.